26 Mayıs 2014 Pazartesi

Zee "Original Reform 1745" Fountain Pen: A German Beauty / Original Reform 1745 Dolma Kalem: Bir Alman Güzelliği



Berlin'de bir pazar günü Museum Insel'de Pergamon ve Neues Museum'u gezdikten sonra müzenin çıkışından Spree Nehrini takip ederek yürürken nehrin hemen kenarında kurulu bir bit pazarı keşfettik. Plaklar, eski kitaplar eski Rus saatleri ve Opera dürbünleri derken bir tezgahta otuz kırk adet yeşil siyah kalemi görünce, uzun zamandır aramakta olduğum, Pelikan 120 kalemi gördüğümü sanarak elimi kalemlere elimi attığımda, kalemlerin Reform markalı olduğunu gördüm. O zaman pek bilmiyordum ama ünlüce bir marka olduğunu, hatta dolma kalem dünyasında bu kalemlerin kült kalem statüsündeymiş. Berlin seyahati cimri bir dönemime geldiği için kalem almamıştım. Bu kalemler tezgahta 30 Euro civarındaydı. İyi ki almamışım çünkü Ebay'de gayet uygun
fiyatlılarıyla karşılaştım.

Kalem Yeşil gövdesi, siyah pistonu ve siyah kapağıyla adeta Pelikan 120 kalemlere saygı duruşunda bulunuyor. Hatta gönve ile boyun kısmının birleştiği kısımdaki mavi şeffaf demonstrator penceresi bile 120 model ile aynı. Ancak uç kısmıyla Pelikan 120'den ayrılıyor. Zira çift Renkli "Reform Iridium Point" uç kalemi öznelleştiren en önemli unsur. Reform uç sağlam bir duruş sergiliyor, oldukça sert görünümünün altında ufak esnekliklere izin veren bir yapısı var. Hızlı bir yazımda (F)ine ucun inceliğini hissediyorsunuz. Ancak birazdan kuvvetlice bastırarak harflerde güzel hareketler de yakalayabiliyorsunuz. Kalem boyutları kapalı ... cm, kapaksız ... cm, kapak arkaya takılı ... cm olup, kapaklı ağırlığı ... gr. kapaksız ağırlığı ise ... gramdır. Bu haliyle tam bir günlük kalemdir. görüntüsü yazımı ve boyutları günlük kullanıma çok uygun olup boyun kısmının yapısı ise oldukça ergonomiktir. 




Uç kağıtla biraz cızırtılı anlaşsa da yazım kalitesinden ödün vermiyor. kimi kullanıcılar için biraz tutuk yazabilir ancak, hiç bir zaman temizlenmemiş, mürekkep üzerine mürekkep çekilmiş kalemlerle uzunca bir müddet yazan çizen bendeniz için çok da zorlayıcı olmadı.


Kaleme mürekkep olarak bu aralar tutkun olduğum grinin tüm tonlarını (fifty shades of Grey) bünyesinde barındıran Graf Von Faber Castell Stone Grey çektim. Güzel harelenen, kurşun kalem izine yakın renk veren güzel bir mürekkep, özellikle şişesi çok şık vintage ve lüks bir havası var. Yazım örneği aceleye geldiğinden ayakta yazdım, umarım kalem hakkında biraz  detay verebilmiştir.


Benim beğendiğim ve severek kullandığım ve muhtemelen koleksiyonumdaki en ucuz dolma kalem olsa da fiyatından beklenmeyecek bir performans sunmakta; forum ağzıyla konuşacak olursak F/P canavarı bir kalem olduğunu düşünüyorum.


Peki sizlerin F/P canavarı kalemleriniz hangisi? Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Günün sözü: Ucuz mal kullanacak kadar zengin değilim. (Emin misin?) :)


2 yorum:

  1. Ucuz bir kalem için oldukça iyi bir performansı var aslında zamanla cızırtıyı da aşıyor mürekkep ise kesinlikle mükemmel benim de en sevdğim grilerden. Almanya' daki pazarlara gelince eski cazibesini yitirmeye başladı bence fiyatlar her gittiğimde biraz daha fazla oluyor -benim gördüğüm kadarıyla öyle en azından- Yazıyı biraz geç gördüm kusura bakmayın yazmadan geçmek istemedim. Daha sık paylaşımlarda bulunmanız dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim.
      Kalemi çok sevdim gerek hafifliği gerek yapısı, gerekse çok az da olsa esneyen ucu çok keyifli. cızırtı kalemin tutuş pozisyonuna göre bazen var bazen yok. Ama en rahat uıç diyemeyeceğim.

      Mürekkebi ben de çok beğendim. gözü yormuyor. gölgelenmesi ise çok güzel.

      Almanya'daki pazarlar konusunda çok bilgi sahibi değilim ancak genel görünüm itibariyle ucuz değiller. keşke her gün bir şey paylaşsam ancak yoğunluk ve tembellik bir arada olunca zor oluyor. daha disiplinli çalışmam lazım :)

      Sil