31 Mayıs 2014 Cumartesi

Lamy AL-Star Blue-Green 2014 Special Edition: Paul Klee, İlhan Berk and a Short Break Notice / Lamy AL-Star Mavi-Yeşil 2014 Özel Üretim: Paul Klee, İlhan Berk ve Bir Kısa Ara Notu

Erkek gözüyle yeşil, Anne gözüyle "tirşe*" üreticilerin gözüyle mavi yeşil. 




Hep bir Lamy AL-star kalem almak istemişimdir, ancak Safari karşısında fiyatının yüksekliği nedeniyle Safari, "Lamy" kalemler içerisinde daha çok tercih ettiğim bir kalemdir. Ancak son zamanlarda içimi kemiren Lamy Safari "Orange" üretimin durması ve bu özel üretim kalemi de vitrinlerde bulamamam endişesi, hala Lamy standlarında duran bu parlak renkli kalemi almama sebep oldu. 







Bu kalemin gövde rengine uygun mürekkep bulamamam nedeniyle bir süredir beklemekteydi. Ancak Japonya'dan gelen Iroshizuku "ku-jaku" mürekkep bu kaleme yakışır diye düşünerek D&R'dan bir adet Lamy Z24 dönüştürücü almamla kalem hakkında bir yazı yazmak da farz oldu. Mürekkebin açıklamasında mavi yeşil olduğuna dair bilgi var. Kalemin gövdesiyle


renkleri benzer olsa da bence mürekkep greenish blue kalem bluish green yani mürekkepçokça mavi, kalem çokça yeşil, anlatabildiğimi umuyorum zira ben yazarken pek bir şey anlamadım :)







Lamy AL-Star kalemler Lamy Safari ile aynı gövde biçimine sahip olsa da AL-Star adından da anlaşılacağı üzere, alüminyum'dan mamül bir gövdeye ve Lamy Vista gibi transparan bir boyna sahip. Kalem Lamy Safari'den ağırlığı ve renkleri dışında farklı değil. Bu kalem bence bir pazarlama stratejisinin ürünü. Biz takıntılı kalem severlerin cebindeki bir kaç fülûs-u ahmeri almak için üretilmiş... neyse çok fazla demogoji yapmamayım, güzel kalem sonuçta :)




Ülkemizde sadece (F), (M), ve (B) uçları bulunan (buna da şükür) Lamy uçlardan (M)edium olanını tercih ettim; ama en kısa zamanda cultpens sitesinden OB OM ve LH (oblique broad, oblique Medium ve left handed) uçları alıp, sizinle paylaşacağıma söz veriyorum.





Bir kaç gündür aklıma İlhan Berk'in "Paul Klee'de Uyanmak" isimli şiiri düşüyordu, A'lar U'lar V'ler arasında şiiri çıkaramıyordum. Şiir Kitaplarında ilk baskı takıntım olması sebebiyle bu şiiri yeniden okumak için de kitabın bendeki kopyasını aradım ve ilk başta bulamadım. Kalemlerin kutularını koymak için büyük bir kutu ararken (evet bende kutular kutular içinde saklanıyor, kutular kutuları kutular kutuları saklıyor) şiir kitabıyla karşılaştım. Şiirde adı geçen Ressam'ın albümünü de kütüphaneden çıkarınca yazıyı fotoğraflamak için zihnimde oluşturduğum uygun ortam da böylece oluştu. Bir de yanlarına ertesi gün çıkacağım seyahatle ilgili kitaplar eklenince ilk fotoğraf böyle şekillendi. Yazı örneği içinse adı geçen şiiri, çirkin yazımdan bir okuyun bakalım.




Sondan üçüncü dizedeki "el götür" birinci baskıda bu şekilde yazılmış ben de dokunmadan aynı haliyle aldım



Evet okumakta olduğunuz blog çok yeni olsa da yaz başlarken biraz gezmek ve biraz da dinlenmek istedik, Steve Martin ve Michael Caine'in başrollerini oynadığı Kirli , Çürük ve Adi (Dirty Rotten Scoundrels, 1988) filminin çekildiği yere, Beaulieu-sur-Mer'e (filmdeki adı Beaumont-sur-Mer), tatile gidiyoruz.
Monte Carlo, Nice, Cannes, Côte d'Azur hattı üzerinde yer alan minik bir kasaba burası. 
Üşenmez isem tatil izlenimlerimi de yazarım. Bu sebeple, -biliyorum yazılarımı dört gözle bekleyen çok fazla insan yok ama adettendir- bir hafta affınızı istiyorum.

Sevgiyle kalın.







* Annemden ve Anneannemden çokça duyduğum bu kelimenin bir renk olduğunu "write to me often" blogunun yazarından öğrendim. Kelime dağarcığımı genişlettiği için kendisine teşekkürü borç bilirim.

5 yorum:

  1. Bloğunu yeni keşfettim. Geriye doğru da okudum. Elinize sağlık çok güzel bir blog olacağa benziyor. Lamy ile ilgili söylenecek çok söz yok. Hemen her dolmakalem kullanıcısının sahip olduğu bir kalem. Ben Al-Star'ı safariye oranla daha çok seviyorum. Metal kalem daha çok hoşuma gidiyor. Şimdiden size iyi tatiller. Fransız rivierası Monaco- St.Tropez arası muhteşem bir bölgedir. Bu bölgeye yaptığım seyahat hayatımın en güzel tatili idi. Size de keyifli günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blogum çok yeni ben de şu an için istekle yazıyorum. Sizlerin beğenisi bana yazma şevki veriyor.

      Ben safariyi tercih ediyorum, daha derli toplu geliyor ( gövde ve boyun aynı materyal ve aynı renk olmasından dolayı).

      Tatilimiz iyi başladı. Bu gün ğarçalı bulutlu ama önümüzdeki günler açık görün

      Sil
  2. Olur mu! Heyecanla bekliyoruz. Hem Fransa izlenimlerinizi, hem de denk gelirseniz ganimetlerinizi :)

    İyi tatiller, iyi robotlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) şimdilik bir kırtasiye gördüm waterman kalem ve mürekkepler var. Bakalım artık kısmet...

      Sil
  3. veuillez bien ecrire les postes en français ou en anglais?

    YanıtlaSil